sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Helmikuu -kohta on jo kesä! :)

Naistenlahden tunnelityömaata 31.1.2015
Hiphei! Helmikuu, ihan kohta on kesä! Eilisellä kauppareissulla napsin muutaman kuvan. Vaikka melkoisen samalta täällä näyttää, kai. Vähän eriltä, melkein samalta tai jotain sinnepäin... ;)

Avolouhittu täällä kyllä on. Rantatunnelin Fb-sivuilla mainittiin tuossa perjantaina, että "Naistenlahdessa avolouhintaa tehdään vähäisessä määrin Tunturipuiston kohdan lisäksi myös Soukanlahdenkadun pohjoiskaarteen kohdalla."
Avolouhintaa Soukanlahden pohjoiskaarteen kohdalla 31.1.15
Avolouhintaa Soukanlahden pohjoiskaarteen kohdalla 31.1.15
Rantatunnelilla oli kyllä FB-sivullaan parempi kuva. Mutta laitoin nuo omatkin, etten olisi pelkästään Rantatunnelin FB-kuvilla täällä liikenteessä. ;) Katsokaa vaikka, se on tilannekuva, avotunnelimiehiä hommissa. Hihhi.
Kuva Rantatunnelin FB-sivulta 30.1.2015
Otin kuvan myös Soukanlahdenkatu 5:n edestä...
Naistenlahden tunnelityömaata 31.1.2015
Ja tietysti myös sillanrakennustilanteesta, sekin muuttuu niin kovin nopeasti. Rauhaniemen sillan muotin rakennus on nyt tuollaisen näköisessä vaiheessa. Sitä on rakennettu jo ihan paljon.
Rauhaniementien sillan muottia on rakennettu vauhdilla, 31.1.15
Olen ollut niin iloissani noista louhintojen loppumisesta tässä meidän suuaukolla, etten ole uhrannut ajatustakaan piippuhässäkälle, paitsi nyt aamulla.

Vilkaisin Rantatunnelin Flickr -sivuille, katsellakseni taas niitä havainnekuvia, joissa piippukin näkyy.  Sijainti näkyy hyvin. Huh-heijjaa. Käykääpä kurkkimassa lähemmin. Havainnekuvissa kaikki muut rakennukset ovat näköisiä, paitsi nämä meidän kaksi puutaloa täällä Armonkalliolla. Mustia möykkyjä vain. Vaikka ovat niin nättejä. Ja niin lähellä.
Flickr Rantatunneli täällä
Flickr Rantatunneli täällä
Kuvapalveluun ei kyllä ole lisätty kuvia pitkiin aikoihin, vaikka miten hyviä kuvia on ollut esillä tunnelista ja puhkaisuista ja vaikka mistä työvaiheista... Vink, vink. ;)

Huomennakin on kaiketi sen piippukilpailun ohjausryhmän kokous. Perjantaina oli ja taas on... Ainakin sen dian mukaan. Mietin, että tuleekohan tuosta kehittelyvaiheesta jotain "julkista" tietoa esim. Taidemuseon piippukilpailun sivuille...vai pitääkö sitä ihan kysellä, näin lähitalon asukkaan ominaisuudessa. Ei kai sitä muuten voi ehdotella, kauhistella tai kiitellä, näin lähitalon asukkaan ominaisuudessa. Tsihhii. 

No, jos ei mitään kuulu, niin voin minä tiedustellakin. Kaikki käy. Mä oon kattokaas niin helppo. ;)


 Semmosia tänään. Kohta lepuutan mieltäni elävissä kuvissa. Parhautta. :)


                             Melkein jo kesäterveisin,
                                                                -Anuliina

4 kommenttia:

  1. Hei, ei kai tuo Santalahden piippu ole NELISKANTTINEN? Kovin se on myös ahtaalla paikalla tuon pitkän talon kyljessä, hm...

    Tarkennankin siis ehdotustani tuosta Santalahden piipun ALTAASTA ja siihen tulevasta kasvillisuudesta (ks. ed. kommentti!). Ehdotan, että syvämultaiseen altaaseen istutettaisiin nopeasti vartta lykkäävä ja hanakasti verkkoon tarttuva köynnöskasvi nimeltä HUMALA (Humulus lupulus)!

    Sepä muuten sopisi oivasti paikan historiaan, ONKINIEMEN OLUTTEHTAAN muistoksi ja kunniaksi!

    Puutarha.netistä voi nähdä kuvia erilaisista humalaseinistä. Keskustelupalstalta selviää, että ne kiipeävät hyvin juuri metalliverkkoa pitkin... Ja hoitokin vaikuttaa helpolta.

    Ei sitten haittaa, onko piippu pyöreä vai neliskanttinen. "Humalapiippu" olisi oiva lahja Onkiniemen asukkaille muuten niin aavassa ja ankeassa ympäristössä. No, Akseli voi ottaa asiasta lisää selvää viherrakentajiltaan!

    Joko luit "Yhteinen Tampere" -KAUPUNKISTRATEGIAN vuoteen 2025, joka siis on ollut käytössä viime vuodesta alkaen. Asukkaan mielipide on nyt nostettu TASA-ARVOON eli samalle lähtöviivalle hallinnon edustajien kanssa. Sitä ei tarvitse enää epäröidä, vaan saa rohkeasti sanoa sanottavansa isoissa ja tärkeissä Tampereen asioissakin. Sitä se "yhteinen" tässä otsikossa tarkoittaa. Katsopa myös se VIDEO.

    Voi kun siihen kuusikulmaiseen VERKKOON saisi vielä sellaisen "hunajaisen" värin, joka kauniisti loistaisi corten-seinää vasten! Sopivan lejeeringin löytäminen vaatii SEPÄN ammattitaitoa ja tuulikuorman laskeminen INSINÖÖRIN. Siinäpä sitä SYNERGIAA malliksi, jotta Akselin idea mahdollistuisi! Minusta alkaa kyllä jo tuntua, että hyvä siitä tulee. Jee! :DD

    VastaaPoista
  2. Tuosta tilanahtaudesta Santalahden päässä oli puhettakin. Ja luulisin, että piippu on siellä vain näissä havainnekuvissa neliskanttinen. Jostain kumman syystä. Havainnekuvantekijät on hiukan hassutelleet. :D Veikkaan, että kyseessä on inhimillinen erhe, ainakin kaikki kilpailuehdotukset ovat sielläkin päässä pyöreitä.

    Itse olen sitä mieltä, että köynnöskasvit muutenkin sopisi noihin piippuihin. Ja kyllä minä näen sieluni silmin Akselin piiput molemmissa tunnelin päissä.

    Mutta varmuudeksi olen alkanut asennoitua siihen, että tuossa möllöttääkin kohta joku ihan toinen piippu. No, puolens kullakin piipulla.

    Onpa muuten hyvä, että taviskansalaisetkin on nostettu tasa-arvoisiksi mielipiteineen. On kivempi ehotella ja kysellä, eikä niin syyllinen olo koko ajan, kun "puuttuu" näihin asioihin. Odotan koko ajan, että joku lyö minut kanveesiin tai ainakin kehottaa nätisti lopettamaan tämän kyselemisen ja selvittelemisen.

    No, enää tämä piippuhomma, sitten voi alkaa relata ja palata hengailu-moodiin ja odotella kaikessa rauhassa, että tulee valmista. ;) Sitä ootellessa...



    VastaaPoista
  3. Mitäpä sanoisit, jos NAISTENLAHDEN piippuun tulisi juurelle tällainen köynnöskasvi kuin KÖYNNÖSHORTENSIA (Hydrangea anomala)?

    www.suomalainentaimi.fi/koynnoshortensia

    Se on hyvä kiipeämään korkeallekin, ja kunhan malttaa odottaa muutaman vuoden, se palkitsee ihanilla valkoisilla kukinnoillaan! Tämä kasvihan aivan pyytää päästä sinne Armonkalliolle Akselin piippuun! :D

    Kasvattajien kokemuksia ja paljon kuvia löydät puutarha.netin keskustelukanavalta hakusanalla. Se on mainio tietolähde!

    Selvisi sekin, että jos SANTALAHDEN PIIPUN humalaan haluaa niitä koristeellisia KÄPYJÄ, niin niitä saa vain tyttötaimista. Poikataimissa niitä ei ole. Kävyissä on ne oluenvalmistuksessa olennaiset eteeriset öljyt, jotka sitten myös tuoksuisivat siellä piipun juurella Onkiniemen Oluttehtaan kunniaksi! Ei voi mitään, mutta asiassa on tiettyä kotoisaa huumoriakin - se antaisi tuota "paikallisväriä" myös haju- ja makuaistillekin... :DD

    Humalan JUURET ovat kovia kasvamaan, joten sen mukainen sitten allaskin. Tarvitsevat paljon multaa. Mutta hyvin humala kiipeilee siinä metalliverkossa, on tosi sitkeä "sissi"! :)

    Voi olla, että KÖYNNÖSHORTENSIAN varret kasvaessaan vahventuvat niin, että kasvillisuudelle tulee melkoisesti PAINOA siinä verkolla. No, hortonomi tietää nämä asiat ja insinööri sitten mahdollisen tuulikuorman lisäyksen. (Mutta ei kai se niin paha voi olla, jos se olisi vaikka 10 - 12 metrin korkuinen juuresta lukien?).

    Terveisiä Akselille paljon ja tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me oltiin viime elokuussa työlasten kanssa Terälahdessa Luontokoulussa ja siellä tuli puheeksi tuo, että käpyjä on vain...olikohan se tyttölepässä. Sama homma siis kuin humalassa. Hihhhi. Hassu lause. :D

      Mielenkiinnolla kyllä odotan, että millä mielellä nuo ovat kehittelemässä asioita eteenpäin. Sitähän se Tapiokin sanoi, että taitaa olla niitä sopivia ja menestyviä kasveja suurempi ongelma se tuulikuorma.

      Oi voi. No, minä toivon, että joku ratkaisu tähänkin löytyy.

      Poista