maanantai 23. helmikuuta 2015

Hihii :)

Kaanis kyltti Tallipihan Vahdin talo -puodista.
Laitoin eilen Tallipihalta ostamani kyltin makuuhuoneeni seinälle. Se osuu silmiin heti aamulla. Meinasin kyllä viime keväänä olla niin villikko, että ajattelin kehystää samaiselle paikalle sen rusnauspiikistä ottamani valokuvan, ihan vaan muistuttamaan, että asiat voisivat olla pahemminkin. ;) Mutta kyllä tämä kyltti taitaa sentään olla kivempi. Eikös?!  Eikä "mene iho ihan kanalle" tai tule edes kylmiä väristyksiä tästä. Ehhehehe...

En kylläkään muista katselinko kylttiä aamulla, mutta kyllä mulla on aivan hyvä mieli ollut koko päivän. Eikä se ole ollut edes vaikeeta. Heti aamulla paistoi aurinko ja oli ihan (melkein) jo kevät! Ja huomenna on vielä kivempi mieli, kun alkaa pikkuloma. Jihuu ja hurrat!! Ja WOHOO!! Enää päivä.

Sitten tunneliasioihin. Liikenneviraston sivulla tämänpäiväinen asukastiedote kertoilee sekin keväisiä juttuja. Asukastiedote 23.2.2015 ja vähän muita huomioita:

Viikko 9/2015 Rantatunnelityömaalla [josta Anuliina on puolet lomalla... :D]

Allianssi on aloittanut kevätajalle tyyppilliset hoitotoimet sille kuuluvilla väylillä. Töitä tehdään säätilanteen mukaan. [HYVÄ! Ja tämä ei liity tunneliin mitenkään, mutta muistuttaisinpa vain, että allergisten on syytä aloittaa myös siitepölylääkitys hetimiten. Ilmatieteenlaitos vinkkasi asiasta jo pari päivää sitten. KESÄ tulee!! JIH!]

Liikennetunnelia on louhittu yhteensä 3230 metriä eli noin 74 prosenttia lohittavasta kokonaismäärästä. [Asukastiedotteessa on kuvakin tästä, mutta minulla on ollut vastaavia juuri, niin en sitä nyt tänne tällää. Linkistä löytyy.  Pikaisen laskutoimituksen mukaan muuten jäljellä olisi louhittavaa vielä  1370m, mikäli kokonaismäärä on sen 4600m. Mitta(työkaluit)sin eilen siis hieman liian optimistiesti. Vaikka onhan tuo 1370m tavallaan sama asia kuin "suunnilleen reilu 1200m". Se on vaan sillai tosi reilu. ;)]

Seuraava asukastilaisuus pidetään allianssin toimistolla keskiviikkona 8. huhtikuuta klo 18. [Ooh, nyt jo tiedetään... Check! -merkitty kalenteriin.]
 

Santalahti:
  • Pohjoinen liikennetunneli on puhkaistu työmaakaivantoon. Eteläisen liikennetunnelin puhkaisuun tähtäävät louhinnat jatkuvat.
  • Maanrakennustyöt jatkuvat vt 12 tielinjalla ja rampeilla.
  • Vesistötäyttö valmistuu tämän viikon aikana.
Naistenlahti:
  • Uusia työvaiheita ei ole alkamassa.
  • Avolouhinnat ja maanrakennustyöt jatkuvat Rantaväylän eteläpuolella, samoin Naistenlahden sataman eteläisen aallonmurtajan jatkaminen tunnelilouheella ja Rauhaniementien sillan rakentaminen. Uusi silta avataan liikenteelle kesäkuun lopulla.   
[Ei vieläkään/taaskaan mainintaa Naistenlahden tunnelin elementtiasennustilanteesta. Höh.]
No ei sevväliä, kyllä ne sinne tulee, elleivät jo ole.

Noni, ei mulla muuta. Terkkujaaa!
                                                         - Anuliina

EDIT 24.2.2015 illalla: TITTIDII!! Mä OLeN lomALLA! HURRAA!! :D Melkein jännittää, että ryskääkö täällä nyt sitten kovasti arkisin. Nähtäväksi jää. 

ps. Kysyin tänään sähköpostitse myös Rantatunneli -korusarjan ideoijalta/osasuunnittelijalta, että mistä niitä koruja oikein saa ostaa. Kun ei ole tietoa siitä missään... Ja minä tarvitsen sellaisen. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti