tiistai 7. lokakuuta 2014

Piippukilpailu

No ni! Heti, kun pääsin (eilisen jutun kommenteissa) mainitsemasta piiput, niin johan löysin Aamulehdestä juttua Piippukilpailusta, josta toki oli puhetta elokuun asukastilaisuudessakin.

Eli, nyt sitten piiput tulevat olemaan "virallisesti" 40 metrisiä. Sitä tuolla IV-konehuonepalaverissa (eli oikeammin puhallinhallipalsussa) vielä mietiskeltiin, että miten korkeat ne nyt sitten oikein tulevat olemaankaan. Mutta siis niistä tulee "nelkytmetrisiä."

Muutama lainaus jutusta:
"Tampereen taidemuseo järjestää yleisen kilpailun taideteosten toteuttamiseksi ilmanvaihtopiippuihin.  Piiput ja taideteokset toimivat kaupunkikuvan uusina maamerkkeinä, ne ovat katsottavissa myös läheltä. Piiput ovat paikoillaan loppuvuonna 2015." 

"Taidekilpailu toteutetaan kaksivaiheisena niin, että ensin käydään avoin ideakilpailu nimettömänä. Palkintolautakunta valitsee kehityskelpoisista ehdotuksista kolme, joita kehitetään edelleen tiiviissä yhteistyössä rakennuttajan ja taidemuseon kanssa."

"Voittanut taiteilija tai työryhmä julkistetaan 8. tammikuuta 2015. Taidekilpailulla on tiukka aikataulu, sillä ehdotusten tulee olla perillä Tampereen taidemuseossa viimeistään 9. joulukuuta 2014 kello 16.00. Kilpailuehdotukset asetetaan näytteille Galleria Nottbeckiin Tampereelle 15.-19. joulukuuta. "

Asukasillassahan (20.8.14) meille kerrottiin tästä nimenomaisesta kilpailusta seuraavaa ja esillä tilaisuudessa olivat seuraavat kuvat:



Aamulehden jutussa olevasta linkistä käy ilmi kaikenlaista mielenkiintoista (taas lainauksia):
  • Kilpailun tarkoitus ja paikka:
"Itäinen suuaukko rakennetaan Naistenlahden alueelle, ja ilmastointipiippu sijoittuu ulostulorampin muodostaman silmukan keskelle. Molemmat piiput täydentävät teollisten savupiippujen rytmittämää kaupunkisiluettia, mutta samalla ne ovat katsottavissa myös läheltä. Taideteokset eivät saa sisältää elementtejä, jotka kiinnittävät liiaksi autoilijoiden huomiota ja vaarantavat siten liikennettä."
  • Tekniset edellytykset:
"Piippujen korkeus on noin 40 metriä ja halkaisija kuutisen metriä. Piippujen materiaali on COR-TEN-teräs. Piiput korroosiosuojataan kokonaan tai tyvestä vähintään noin kymmeneen metriin saakka maaliyhdistelmillä, jotka ovat sävytettävissä. Jos ehdotuksessa jätetään piippujen yläosan COR-TEN-pinta näkyviin, alaosan sävyvalinnoissa on huomioitava mahdolliset ruostevalumat. Tarkemmat tekniset värimääritykset tehdään kilpailun toisessa vaiheessa."

Ja linkin liitteessä on piipun sijaintia selventäviä kuvia, seuraavat kuvat siis Aamulehden linkin liitteestä (Liite: Taidekilpailu [Tampereen kaupunki]):





Siellä se asunto on...Ja piippu. Ja Massunlasten puistokin näkyy tässä kartassa! Ihan itte olen punaisella merkinnyt tärkeimmät kohteet viimeisessä kuvassa.. ;)

Uuh! En kyllä anna tämänkään asian kauhistuttaa minua, vielä. ;) Pitääköhän tässä alkaa ammattitaiteilijaksi ja laittaa ehdotusta menemään... Minä, ja muutama muu asukas näillä huudeilla, sitä piippua kuitenkin  hyvin pitkälti katsellaan. Nih.

Vaikka periaatteessa minulle on ihan sama miltä piippu näyttää, kunhan se on punatiilinen, niin kuin kaikki muutkin Tampereen kaupungin nätit piiput, ja siten sopii tuohon meidän piharakennukseemme sekä kaupunkikuvaan. ;) Että muuten ei mitään väliä. :D

                               -Anuliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti