keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Tammerkoski -kuivia kuvia

 On se huonolla tolalla. ;) Surkean näköistä. Eilen Tammerkoski siis tyhjennettiin Takon tehtaan raakavesipumppujen vaihtamisen vuoksi. Ja siivotaanhan tuo kosken pohja samalla. Koska täällä Tampereella puuhataan kaikkea omituista, tunneli, Tammerkosken tyhjennys ja mitä näitä nyt on ;), päätin tällätä tänään ottamani kuvat tänne tunneliblogiin, vaikkei se tunneliin varsinaisesti liitykään. Mutta Tampereeseen liittyy ja samalla minun tunnelielämääni totta tietenkin! Joten tässä kuivia kuvia Tammerkoskesta.
Tammerkoski 1.10.2014 Hämeensillalta kuvattuna
Tammerkoski 1.10.2014 Hämeensillalta toiseen suuntaan
Sillalla kuvatessani minua lähestyi maailman ystävällisimmän näköinen ulkomaalaistaustainen nainen. Hän kysyi minulta huolestuneesti. "Anteksi, mitä tapahtuu? Kamala. Miksi ei ole vesi?" Kerroin, että tehtaalle vaihdetaan pumppuja ja että vesi tulee takaisin viimeistään ensi yönä. Hän ilahtui valtavasti, halasi minua, taputti vielä olalle ja sanoi: "Kiitos, hyvä!" :D Hän jatkoi matkaansa ja minä laskeuduin Hämeensillalta ja lähdin lompsimaan koskenrantaa kotiin päin. Oli muuten NIIN hieno ilma. Melkein lämmintäkin oli. Ja nyt on sentään lokakuu!
Tammerkoski tyhjennettynä 1.10.2014
Tammerkoski aammotta tyhjyyttään 1.10.2014

Tammerkoski tyhjennettynä 1.10.2014, taustalla Hämeensilta
Kuva (yllä) on otettu Valssipadonraitilta. Sitten kävin vielä Patosillalla. Aamulla töihin kävellessänikin otin kuvia sieltä, mutta silloin oli vielä hämärää. Yyh, syksy on tullut, aamutkin on taas melkein pimeitä... Nämä aurinkoiset on paljon kivempia.
Tammerkoski ja Satakunnansilta Patosillalta kuvattuna 1.10.14
Tammerkoski ja Satakunnansilta Patosillalta kuvattuna 1.10.14
 Sitten suuntasinkin kotiin. On tuo vaan karun näköinen, mutta jotenkin samalla valtavan vaikuttava. Tekee melkein mieli ottaa samoista paikoista kuvat täytön jälkeen. Silloin on niin nättiä.

Tammerkoski tyhjennettynä 1.10.14, Satakunnansillan kupeesta
Tammerkoski aammotta tyhjyyttään 1.10.2014
Vielä otin Tampellan eli  siis samalla Vapriikin kulmiltakin kuvia, vaikka eilen jo kuvasin täältä.
Tammerkoski tyhjennettynä 1.10.14 (Tampellan talon nurkalta)
 Kuvassa (yllä) Satakunnansilta ja alakuvassa siintääkin Palatsinraitin kävelysilta. Siellä se tunnelikin on. Tai siis tulee olemaan. Ihan noilla huudeilla tuolla kaukana.
Tammerkoski kuivana (Tampellan talon nurkalta) 1.10.14
Sitten lompsin kotiin. Kiersin tietysti tunnelityömaan kautta, ihan vain todetakseni Soukanlahdenkadun nykytilan. Joka oli ainakin vielä neljän jälkeen seuraavanlainen:
Soukanlahdenkatu 1.10.2014 (klo 16.17)
Kotiin päästyäni tempaisinkin sellaiset parin tunnin päikkärit. Välillä havahduin melkoiseen melumylläkkään, joka kantautui ulkoa. Siellä kuulosti mylläävän vähän enemmänkin työmaakoneita, joten voi olla, että Soukanlahdenkatu ei näytä enää ollenkaan tuolta. Mutta unet oli hyvät!

Eipä midist, ryhdyn iltapolkasulle! Moikko!
                                                                   -Anuliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti