tiistai 21. lokakuuta 2014

Sillan purkutöistä juttua Aamulehdessä

Aamulehdessä oli tänään juttua tästä Naistenlahden eteläisen ylikulkusillan purkamisesta. Otsikolla "Poika purkaa isän rakentaman sillan Kekkosentiellä." Referoin juttua hiukan tänne.
Kuva Aamulehden näköisversiosta 21.10.2014
Sillan purkutyöstä vastaavan (siltarakentamisen aluevastaava) Jari Humalajoen isä, Reino, oli työmaapäällikkönä silloin, kun siltaa rakennettiin 90-luvun lopulla. Mitään tunnekuohuja tämä ei kuulemma aiheuta. Ei isässä eikä pojassa. Siitä ei jutussa revitä draamaa, vaikka otsikko saattaisi muuhun viitatakin.

Kevyen liikenteen puurakenteinen varasilta on siis valmistunut n. viikko sitten ja kevyt liikenne kulkee nyt siellä, joten pohjoiselle ylikulkusillalle saatiin mahtumaan kaksi ajokaistaa suuntaansa. Kun ajokaistat normaalisti ovat 3,75m leveitä, ovat ne tällä 400m:n pätkällä (jolla liikenne siis kulkee pohjoisella väylällä) leveydeltään 3,25m. Eli puolisen metriä normaalia kapeampia.
Kun silta on purettu, voidaan alkaa rakentaa tunneliin menevää väylää. Väylä tulee n. 5m Kekkosentien alapuolelle. 
Jutusta käy  ilmi, että jos mitään viivästyksiä ei satu ja liikennejärjestelyt toimivat, siltaa päästään purkamaan mahdollisesti jo keskiviikkona. Eli huomenna siis. Asvalttia on rutattu kasaan tänään varmaan sitten ihan urakalla.

Pohjoinen silta puretaan kun tunneli on valmis, alustavien suunnitelmien mukaan siis keväällä 2017 (tuon blogin laskurin mukaan TJ 936 päivää), ja siihen asti alueella säilyvät nämä liikennejärjestelyt, myös tuo 50km nopeusrajoitus. Se ei kuulemma vaikuta liikenteen sujumiseen, koska ruuhka-aikana liikenne seisoisi joka tapauksessa.

Konsulttiyhtiö Siton viime vuonna tekemän selvityksen mukaan Rantatiellä ylikulkusiltojen kohdalla kulkee pahimpaan ruuhka-aikaan jopa 3700 autoa tunnissa. Allianssin mukaan Rantatiellä kulkee keskimäärin 32800 autoa vuorokaudessa.

Jei!! (Äskeinen huudahdus luetaan ei-kovin-innostuneella-äänenpainolla.) Kohta ne kaikki kymmenettuhannet autot putkahtavat tunnelista pihalle tuossa ihan nurkalla. Hmph. 


Ei muuta raportoitavaa, kuviakaan en ole käynyt tuolla ottamassa.
               
                                                              -Anuliina


PS. Jaa niin, Tyynismaalta sain muuten tiedon, että tunnelien puhkaisu tapahtuu tällä tietoa joulukuun puolella. Kertovat asiasta lisää sitten, kun ajankohta tarkentuu. Onhan tuossa tuota purku-poraus-paalutus-ja-vaikka-mitä-hässäkkää, joten lienee ihan paikallaan olla puhkomatta niitä nyt-heti-justiisa.. 
Vielä täytyy siis ootella, ääh.

Niin ja Aamulehti on käynyt koeajamassa tuon uuden kapeamman reitin. Löytyy ihan video siitä. Ajavat sen ensin lännestä itään ja sitten idästä länteen. Näkyi siellä 30km nopeusrajoituskin tällä hetkellä. Että höllätkääs jalkaa kaasulta. "Ettei vaan satu mitään." Niinku Jarikin sanoi lehtijutussa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti