keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Sillanpurkua ja 20 miljoonan euron sopimuksia

Kun tulin töistä kotiin, niin jopas täällä paukkuikin -tai oikeastaan jysähteli olisi kuvaavampi sana. Minulla oli aamuvuoro, siksi olinkin ihan ajoissa kotona. Itse asiassa ei täällä nyt enää kirjoitushetkellä liiemmin jysähtele, luulisin. Eikä ihme, että jyskäsi, purkavathan ne tuossa ihan kulmilla tuota eteläistä siltaa. Käväisin Soukanlahdenkatu 9:n kohdalla nappaamassa muutaman kuvan. Kun en varsinaisesti ole mikään metriheikki, niin en oikein ylettynyt kuvaamaan kunnolla noitten muurien yli. No, pientä osviittaa saanee kuitenkin siitä, mitä täällä tapahtuu.

Eteläisen ylikulkusillan purkutöitä Naistenlahdessa 22.10.14
Kuvassa yllä tuo vasemmalla oleva oranssi-sininen kone täräyttää harvakseltaan oikein kunnon jysärin. Sininen osuus ei nouse mihinkään, jysäys vain kuuluu ja pöllyää kunnolla. Hiukan kuin jättiläisnaulapyssy tai iskuvasara ampuisi tuohon sillan pintaan. Huikeaa asiaintuntemusta mulla aiheesta, huomaatte varmaan. Ahahha. :D Tuo oikealla (oikeastaan keskellä) oleva riipii kaiken aikaa tuota siltaa. Se on kai ihan peruspurkuväline, betonin tai/ja metallin(tai minkälie)purku- ja murskaussakset tai -koura tai mikä se nyt onkaan.  Ihan oikealla oleva oranssi saattaa olla vaikka ihan tavis betonirikkoja, en huomannut katsoa sitä ollenkaan, kun seurasin lähinnä tuota jysäyttäjää. 
Naistenlahden eteläisen ylikulkusillan purkutöitä 22.10.14
Siinä se jysäyttelee. Zoomailin tietysti vielä tuota peruspurkuvälinettäkin, tuota kouraa. Hirveästi tavaraa tuo silta pitääkin sisällään.
Naistenlahden eteläisen ylikulkusillan purkutöitä 22.10.14
Huh. Semmosia kuvia.

Asiasta toiseen. Aamulehti kirjoitti taas tunnelista tänään. Otsikolla:  Tunnelin talotekniikan tekijä valittu – johtaja lupaa tekijöiden olevan pääosin paikallisia. "Tampereen Rantaväylän tunnelin talotekniikan urakan hoitaa suomalainen Are oy. Sähkö-, putki-, ilmastointi, sprinkleri-, liikenteenhallinta- ja automaatiotyöt työllistävät yhteensä 40–70 työntekijää. Sopimuksen hinta on noin 20 miljoonaa euroa."
Sopimuksen paikallisia työllistävä vaikutus tuntui olevan tärkeänä pointtina tässä uutisoinnissa. Ihan hyvä niin, jos työllistää.  

Käväisin tietysti tuon Are Oy:n sivuilla ja siellä oli hieman pidemmästi juttua samasta asiasta (ja Aresta itsestään), otsikoituna seuraavasti: Are toteuttaa Tampereen Rantatunnelin teknisten järjestelmien kokonaisuuden.

"Are on merkittävä talotekniikkatalo koko Suomessa ja myös Pirkanmaan talousalueella. Aren Tampereen toimipaikassa työskentelee kaikkiaan noin 230 muun muassa sähkö-, putki-, ilmastointi- ja turva-alan osaajaa. Are työllistää 2 800 talotekniikka-alan ammattilaista ja on Suomen suurin talotekniikka-alan yritys."

"Toimituksen valmistelevat työt alkavat jo tämän vuoden lopulla. Varsinaisiin asennuksiin päästään helmikuussa 2015 ja ne valmistuvat huhtikuussa 2016, jonka jälkeen alkaa tunnelin koekäyttö. Liikenteelle tunneli avataan keväällä 2017." 

Huhtikuun 2016 jälkeen alkaa tunnelin koekäyttö. Mielenkiintoista. Pikkusen vaan ajellaan siellä, ihan vain kokeilumielellä. ;)

Heippa taas!
                                          -Anuliina

1 kommentti:

  1. Aika rajuilta aina näyttää nämä purkuhommat. Meillä täällä on tunneli ja sitä koskien ollaankin aloittamassa ROV-työt kunnon tarkastamiseksi. Aika hauska ilmaisu että tunneli on 'koekäytössä' mutta varmasti kun ammattilaiset ovat asialla niin kyllä se varmasti turvallista on!

    VastaaPoista