torstai 2. lokakuuta 2014

Tu-tu-tu-tu-tu... ja betonijuttuja

Kuljeksin kotiin taas työmaan kautta, eli kiersin Soukanlahdenkadun kautta. Kävin nappaamassa kuvan tirkistysaukostakin, mutta samalta se näyttää kuin viimeksikin, paljon enemmän on ehkä koneita hommissa. Tuttu tu-tu-tu-tu-tu kuuluu taas huudeilla. Nyt se ei vaan ole ollenkaan yhtä tymäkkää, kun se ei tu-tu-tumise tässä meidän kalliossamme. ;)
Naistenlahdessa ....tu-tu-tu-tu-tu... 2.10.14
Naistenlahti 2.10.14 -kiviä murskataan myös paikan päällä
Josta tulikin mieleeni elokuun asukastilaisuudesta se juttu, että ne saavat niitä murskausvehkeitä (mitähän ne virallisesti olikaan, en muista?) ja louhetta aletaan murskata paikan päällä, 39 päivää tasi olla lupaa siihen... Pikainen tarkastus... Jep, viikolla 41 alkaisi murskaus, ensin Santalahdessa ja sitten täällä. 39 päivää kummassakin. Täällä murskaus tapahtuu Massunlasten puistossa. Mikähän sekin on...

Niin, Soukanlahdenkatu oli... tai siis, ei ollut vielä ainakaan täytettynä, vaikka en minä niin olettanutkaan. Mutta ehtiihän tuota. Lumen tuloon on toivottavasti aivan hirmuisen kauan aikaa. Kyllä siellä oli myllätty, ounastelen, että eiliset päikkärienaikaiset äänet tuli sieltä. Tai sitten ei. Hiekkaa oli ainakin laiteltu runsain mitoin. 

Googlailin muuten taas pitkästä aikaa Rantatunneli-uutisia netistä.Yksi uusi (ja melko tuorekin) uutinen osui silmiini: Tampereen Rantatunneliin Parman elementit. Uutinen oli luotu 8.9.2014, eli ei ihan vanhaa tietoa ole tämä. Tunnelin betonielementit (perustus- ja seinäelementit sekä teiden meluseinät) valmistetaan pääosin Kangasalla. Toimitukset alkavat ensi vuoden alussa ja jatkuvat tammikuuhun 2016. Pirkanmaalaisia työllistävä vaikutus siis tässä kaupassa.

Parma Oy on Suomen suurin betonielementtien valmistaja ja alan markkinajohtaja. Se kuuluu kansainväliseen Consolis-konserniin, joka on Euroopan suurin betonitekniikkaan perustuvien ratkaisujen tuottaja.
"Parma on vahvasti mukana Tampereen Rantatunnelin rakentamisessa. Parma toimittaa kohteeseen betonielementit, jotka valmistetaan Kangasalan tehtaalla. Isolla tilauksella on tehtaalle merkittävä työllistämisvaikutus.
Parma Oy on tänään sopinut Rantatunneli-hankkeen elementtitoimituksista Lemminkäinen Infra Oy:n kanssa. Tilaus koostuu tunnelin perustus- ja seinäelementeistä sekä tunneliin johtavien teiden meluseinistä.."


Huh, nyt taitaa riittää tältä päivältä. Saattaa olla, että menee päivä jos toinenkin, ennen kuin palaan tänne päivittelemään mitään mistään.  

Olen nimittäin ehkä kaivanut kuopan, mennyt sinne ja sirotellut tuhkaa päälleni. ;)
Kriisi!!! Eikä se sitten liity tunnelielämään, vaan ikään ja vanhenemiseen, joka on ihan... sanonko mistä?!! Sieltä, minne aurinko ei paista. Enkä nyt viittaa tunneliin. Olen niin kauhuissani, että siitä on pakko avautua tännekin.
kuva: sfx.co.uk
Viikonloppuna minusta tulee nimittäin ihan vanha. Uuuaaah! Itken ainakin vähintään koko lokakuun. No en itke. Ehkä. Ei ole helppoa tämä. [syvä huokaus]

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin...

                                                                 -Anuliina



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti