torstai 16. lokakuuta 2014

Tulihan se sieltä!

No niin, tänään oli Liikenneviraston sivulle  vihdoin ilmestynyt tämän viikon asukastiedote. "Päivitysongelmista johtuen tiedotteen julkaisu verkkosivuilla on viivästynyt. Kuluvan viikon (vk 42) asukastiedote löytyy alla olevasta linkistä."
Tässä siis asukastiedote 13.10.2014. Kävelin tänään työmaan kautta kotiin, nappasin muutaman kuvankin matkalla. (Tuota asukastiedotetta ei muuten ollut kyllä työmaa-aidassakaan, viime viikkoinen sitä vastoin oli.) 
Näkymä Kastinsillan tirkistysaukosta 16.10.2014
Itse asiassa otin tämän kuvan siksi, että siinä näkyy tuo Soukanlahden tämän hetkinen "kivitystilanne". Melko valmiilta tuo näyttää. Suuntasin "kuvanottopaikalle". Matkalla havaitsin työmaa-aidassa rumuuksia. Miten se menikään se oletus, että ei noita maalattuja pintoja töhritä...että ne eivät houkuttele töhrijöitä. Niin no, ainakaan siinä määrin kuin pelkkä harmaa betonipinta. Vaikka ei minusta kyllä toisten töitten päälle kuulukaan mitään mennä töhrimään. Nih.
"vittusaatana"
Sitten otin kuvan tunnelityömaasta. Tänään oli muuten melko aurinkoista puolesta päivästä alkaen. Hiukan kajoa jäljellä vielä kuuden aikoihin...
Naistenlahden tunnelityömaa 16.10.2014
 Samalla minulle selvisi mikä näillä huudeilla on kumissut suunnattomasti näinä päivinä. Tuo etualalla pilkistävä kaivuri lastaa louhetta, suuria kivenjärkäleitä kuormurin lavalle. Se kumisee ja paukkuu, kaikuukin. Melkoisesti.
Lähdin sitten kotiinpäin. Tarkoituseni oli ottaa kuva Soukanlahdenkadusta kokonaisuudessaan lähempää, mutta siellä oli tunnelimiehiä töissä niin monta ja aivan joka paikassa, etten kyennyt kuvaamaan niin, ettei joku olisi tullut varsin näkyvästi kuvatuksi.
Soukanlahdenkadun katukivetystä 16.10.2014
Tässä kuitenkin hiukan "lähikuvaa." Tuohon aukkoon tullee istutus... Joka mahdollisesti lepää lavalla  seuraavassa kuvassa.
Soukanlahdenkadun tulevia istutuksia?
Hmm...  Jos nuo niitä ovat, niin ei ne kovin suurikokoisilta näytä. Muistaakseni jossain asukasillassa annettiin ymmärtää, (kun valiteltiin miljöön karuutta, ankeutta ja vihreyden puutetta), että istutettavat puut olisivat "jo valmiiksi vähän suurempia." Ihan perusrimpuloilta nuo minusta näyttävät.  Samaisessa asukasillassa taidettiin tosin myös mainita, että maisemointi lyötäisi lukkoon vasta tuonnempana. Niinpä niin. No, pääasia kuitenkin on, että edes saadaan puita.

Sitten ne oli kai unohtaneet sinne nuo kettingit, joihin kaikki tuhmat tunnelimiehet (tai ohikulkijat) laitetaan...
Onkohan nää niille tuhmille tunnelimiehille?
Jaa niin, se asukastiedote. Naistenlahdessa:
-Rauhaniementien uuden sillan rakentamiseen liittyvä porapaalutus jatkuu vielä tämän viikon. Sitä tehdään ma-pe klo 7-18.
-Rantaväylällä Naistenlahden voimalaitoksen kohdalla kevyt liikenne on siirretty katetulle varasillalle. Autoliikenne siirretään vaihettain tämän ja ensi viikon aikana kokonaan pohjoiselle sillalle. Eteläisen sillan purkaminen alkaa viikolla 44.
-Työmaan luoteiskulman irtiporaus päättyy tämän viikon loppuun mennessä.
-Armonkallion risteyssillan kansi valetaan keskiviikkona. Valutyön arvioituvalmistumisaika on klo 21.

Santalahdessa on kaukolämmön siirtotöistä johtuen pieniä liikennejärjestelyjä. Siellä alkaa nyt sitten se murskaus (vesitäytön edustalla) viikolla 44. Otaksun, että tää nyt on se "39 päivän" murskaus...

Ei mainintaa varsinaisista tunneleista tai puhkomisista. Olihan siellä muutama uutuuskin kuitenkin joukossa. ;)

Eipä taas muuta.
                                      -Anuliina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti