sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Siltajuttuja lähinnä

Sunnuntai. Sataa ja on ihan märkää. Tuntuu vähän siltä, etten astu jalallani ulos talosta tänään. Ehkä. Eilen astuin, ja mukavaa olikin. Kiersin erään autollisen ystäväni kanssa Soukanlahdenkadun kautta kotiin. Tilannetsekkausta suorittamaan... Kohta siitä ehkä jo taas pääsee ajelemaan.(??) Asfaltin siihen ainakin voi laittaa ihan näinä päivinä. Niin oli valmiin näköistä.  Kohta ei tarvi enää kierrellä koko Armonkalliota tullessaan kylään, eikä  peruutella "Kaarikadun mäkiparkista" ylämäkeen, lunta ja jäätäkin kun on arvatenkin kohta taas mäki täynnänsä.. 
Soukanlahdenkatu 18.10.2014
Työmaa näytti kovin kiviseltä. Kumisee siis jatkossakin kaiketi vielä hyvän aikaa. Tsemppiä vain yötyöläisille taio muuten kotosalla oleskeleville. Itse en päivisin kotona ole, joten nämä ulkoiset tunnelityömaaäänet eivät minua kovastikaan häiritse. Mutta voi olla, että jos tekisin yötöitä voisin olla asiasta vähän eri mieltä. Mutta en tee.
Naistenlahden tunnelityömaa 18.10.2014
Aamulehti muuten uutisoi perjantaina tuosta eteläisen sillan purkamisesta seuraavasti: Rantaväylän liikenteeseen tulee muutos – "neljä ajokaistaa säilyy koko ajan".
"Liikenne siirtynee kokonaan toisen sillan puolelle maanantain aikana." Eli huomenna. Alueella on 50 nopeusrajoitus. Syystäkin, kaistat kun kuitenkin ovat tavallista kapeampia. Ja onhan siinä kaistojen välittömässä läheisyydessä käynnissä noita töitähommia. Purkamisen ounastellaan kestävän kuutisen viikkoa. Uusia sillanpurkukuvia tiedossa siis. Purku aloitetaan päällysteen poistamisella.

Mietiskelin miksi nyt jo puretaan eteläinen silta, kun pohjoinen puretaan vasta, kun ajoliikenne siirtyy tunneliin joskus hamassa tulevaisuudessa... Mutta jos Rauhaniementien uuden sillan olisi tarkoitus valmistua (asukasillan 20.8.2014 informaation mukaan) ensi keväänä, niin Naistenlahden eteläisen ylikulkusillan purkaminen liittynee siihen. Muistaakseni asukasillassa sanottiin, että uuden sillan tukipaalu sijaitsisi keskellä näitä nykyisiä ajoväyliä. Että kaipa tuo eteläinen ylikulkusilta siksi puretaan jo nyt. Että saadaan uusi silta uudelle paikalleen.

[Lopuksi olin ajatellut avautua noista tunnelitaideteoksista vielä tässä, mutta nyt en löydäkään tarvitsemaani faktatietoa mistään (tarvitsen kuulopuheille hiukan vahvistusta), joten siirretään taidehommat tuonnemmas.]

Moikkamoi!
                               -Anuliina

EDIT. 14.30 Juuri saamani tiedon mukaan Välimaankatu onkin taas avattu liikenteelle. Hurraa!! ;)
Ja kiitokset vielä tiedotuksesta Juha P.:lle.  Soukanlahdenkadun avaamista odotellessa iloitsen puolestanne.


2 kommenttia:

  1. Välimaankatu on avattu taas liikenteelle

    VastaaPoista
  2. Oi, sepä mukavaa! Onnea! Ja kiitos tiedosta, mäpä liitän tämän tiedon tuonne tekstiinkin, jos se vaikka helpottaa jonkun elämää.. ;D

    Kyllä mäkin jo odotan, että tuo Soukanlahdenkatu avattaisi liikenteelle. Vaikkei mulla itsellä autoa olekaan. Kavereilla ja muilla vierailijoilla kuitenkin on, ja helpottaa se vaan kummasti, kun ei tartte kierrellä ja kaarrella.



    VastaaPoista