tiistai 14. lokakuuta 2014

Täällähän tuoksuu asfaltti

 Tullessani kotiin töistä täällä tuoksui asfaltti. Ajattelin ensin, että nyt ne jo asfaltoi tuota Soukanlahdenkatua, mutta ei sentään vielä. Tuota Naistenlahden pohjoista ylikulkusiltaa siellä asfaltoidaan.
Kevyen liikenteen väylää muutettaneen parhaillaan ajoväyläksi.  Näin sen näkisin, siellä kun pitäisi olla se 2+2 kaistaa käytössä viikolla 43. Kun siis alkavat purkaa tuota eteläistä ylikulkusiltaa. Kevyen liikenteen väylähän siirtyy samalla tuossa vierellä näkyvälle varasillalle. Tai siis nythän se näyttäisikin olevan jo siirretty sinne. Tietenkin, kun kerran jo asfalttiakin sinne tällätään. Viittaan tässä samalla viime viikon asukastiedotteeseen.
Naitenlahden pohjoisen ylikulkusillan asfaltointia 14.10.14
Joopasen joo, ei sitä tämän viikon asukastiedotetta vielä tänäänkään ole laitettu Liikenneviraston sivulle. Siksipä kipaisin varmuudeksi tuossa Soukanlahdenkadun ja Kaarikadun risteyksessä tsekkaamassa aidan, siihen kun yleensä tuodaan myös nuo asukastiedotteet. Ei ollut siinäkään tiedotetta. Tuonne Kastinsillalle (työmaa-aitatiedotteet on siellä) en sentään viitsinyt lähteä, ei se nyt ole niin justiinsa. Minua lähinnä kiinnostaa tuo tunnelien puhkaiseminen. Että olisiko siitä ollut mitään juttua siitä...mutta ootellaan nyt sitten.

Eilen tuli mieleeni myös, että kun täällä on nyt syyslomaviikko, niin kenties ovat allianssilaisetkin hiukan lomailemassa. Lisäksi mitään varsin järisyttäviä "uutuuksia" tai tiedotettavaa yleensäkään ei ehkä edes ole. Että lomailkoot rauhassa. Kunhan eivät puhko tunneleita salaa kertomatta meille siitä. ;) Se kun on varsin merkittävä tapahtuma näillä huudeilla. Lippu salkoon pitäisi nostaa juhlan kunniaksi, kun jyrinät ja pärinät on ohi.

Josta tulikin mieleeni, että tuossa lähiaidassa olikin muuten "paikallinen" asukastiedote, sekin viime maanantailta. En ollut moiseen törmännytkään. Porausmelusta oli siinä kyse.
"Paikallinen" asukastiedote
 Kyseinen paikka on aivan poikkeuksellinen. Tell me about it. 

 Ihan loppumetreillä tässä nyt kyllä ollaan. Jaksaa, jaksaa...


Tsemppiä!
                   Huutelee, 
                                     -Anuliina

ps. Santalahden rantapuiston yleissuunnitelmaluonnos on nähtävissä 6.10.-19.10.2014, jolloin siitä voi antaa palautetta kirjaamoon. Asiasta kerrotaan Tampereen kaupungin sivuilla, täällä: Nähtävillä olevat suunnitelmat. Vielä on siis aikaa tutustua tuohon suunnitelmaan, jos kiinnostaa.

Lainaus aiheesta em. sivuilta:
"Suurin osa puistoa on jäänyt tunneli- ja rantatietyömaan alle, ja palveluja on väliaikaisesti poistettu. Alle jäävä puistoalue korvataan täyttämällä Näsijärveä. Puisto tulee säilymään monipuolisena oleskelu- ja harrastuspaikkana ja sieltä löytyy luonnonmukaisia ranta-alueita. Puistoon rakennetaan jälleen lintutorni, koirapuisto, koirien uimapaikka ja matonpesupaikka. Pyöräilyn pääreitti kulkee puiston reunalla. Tilaa varataan myös myöhemmin rakennettaville skeitti- ja BMX-radalle.
Puiston itäosan ranta-aluetta kohennetaan, ja ajatuksena on siirtää Elianderin uimarantatoimintoja laguuniin. Laguunirantaa loivennetaan ja sen ympäri kiertävä polku kunnostetaan kivipoluksi. Laguunipolulta pääsee rantapolulle uutta kävelysiltaa pitkin.
Rantapuiston suojaksi rakennetaan meluvalli ja useita meluseiniä, jolloin puiston melutaso saadaan laskettua virkistysaluenormien mukaiseksi (alle 55 dB)."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti