maanantai 6. lokakuuta 2014

Vuosi rakentamista takana

Asukastiedote 6.10.2014 kertoo seuraavaa:

Vuosi rakentamista on nyt takana  [Uuh! Jonkinlainen pokaali olis kyllä paikallaan ;)]

Rantatunnelihankkeen toteutusvaihe alkoi vuosi sitten 4.10.2013. [Minä en ihan silloin vielä ollutkaan tajunnut m i h i n se tarkalleen ottaen tulisi...] Tunnelilouhinnat ovat noin puolivälissä. Valmista kalliotunnelia on syntynyt vuoden aikana kahdessa eri putkessa yhteensä lähes 2 km.
 

Naistenlahdessa:
- Rauhaniementien uuden sillan rakentamiseen liittyvä porapaalutus alkaa. Sitä tehdään ma-pe klo 7-18 ja työ kestää noin kuukauden. Porapaalutuksen vuoksi Rantaväylällä tehdään uusia kaistajärjestelyjä.

-Soukanlahdenkadulla alkaa reunakivien asennus. Ensi viikolla siirrytään betonikiveyksen asentamiseen ja myöhemmin tässä kuussa asfaltointiin. [Huomasin! Mulla on kuvakin siitä. Hiukan vain huonosti näkyy, kun nopeasti äsken kotiutuessani pihalta kuvan nappasin. Melkein koko toinen puoli tunnelin suun kohdalta oli kuitenkin jo "reunakivitetty."]
Soukanlahdenkatua "reunakivitetään"jo. (6.10.2014)
- Rantaväylän liikenne siirtyy vaiheittain viikkojen 43 ja 44 aikana Naistenlahden voimalaitoksen kohdalla kokonaan pohjoiselle sillalle ja eteläisen sillan purkaminen alkaa. Kevyt liikenne siirtyy samanaikaisesti pohjoisen sillan pohjoispuolelle rakennetulle varasillalle. Rantaväylällä on uudessa tilanteessa 2+2 kaistaa käytössä. [Uih, "eteläisen sillan purkaminen alkaa". Lisää näkyviä muutoksia. Se tekee tunnelista vielä konkreettisemman asian. Tai niin no.. jos se edes on mahdollista. Onhan ne jyrinät ja tärinätkin olleen kovin konkreettisia, mutta nyt muuallakin ympäristössä alkaa näkyä mitä on tulossa. Koko ajan enemmän ja enemmän.]

Santalahdessa kalliotunnelin jatkeeksi tulevan betonitunnelin seinien rakentaminen alkaa. Ja louheen murskaus alkaa vesistötäytön edustalla viikolla 43. 
Onkohan tämä nyt sitten sitä murskausta, josta elokuun asukastilaisuudessa puhuttiin, ja silloin arveltiin alkavaksi viikolla 41... Suottaapi olla.  Jos on, niin viikosta 43 sitten 39 päivää eteenpäin (lasketaankohan viikonloput pois..) ja sitten siirrytään tänne päähän. Massunlasten puistoon. Tietääköhän joku missä se sellainen on?

Liikenneviraston sivuilla oli myös kuva ja muutama sananen eilisestä Tampereen päivän porajumbojen näyttäytymisestä kaupunkilaisille. Kuva näyttäisi olevan tuosta PMK:n talolta. Sadat kaupunkilaiset ovat käyneet kurkistelemassa niitä.

Semmosia. Olenkin sattumoisin höpöttänyt melkein noista kaikista jutuista täällä viime päivien aikana. Tuo eteläisen sillan purkamisen aloittaminen pääsi yllättämään. ;) Nyt jo! Tai niin no, en meinaa varmaan vain oikein tajuta, että tämä vuosi on ihan kohta jo lopuillaan...  Pari viikkoa ja taas puretaan.

  Eipä mulla muuta.                                                                       
                                                                                -A.

EDIT 18.40: Tuota Massunlasten puistoa olen yrittänyt ennenkin googlata, mutta nyt löytyi yksi dokumentti, jossa tuo mystinen Massunlasten puiston alue selviää edes suunnilleen. Dokumentti on Päätös (annettu julkipanon jälkeen 12.12.2013) asiaan: "Ranta-Tampellan rakentaminen Näsijärven vesialuetta täyttämällä ja töiden aloituslupa, Tampere"
 "Hanke koostuu nykyisen Aspinniemen täytön laajentamisesta ja Massunlastenpuiston rakentamisesta Aspinniemen ja Naistenlahden sataman aallonmurtajan väliin." Siinä se sitten on, tuossa Aspinniemen kyljessä...

Siellä oli kaikenlaista muutakin juttua tästä hankkeesta. "Hanke liittyy Tampereen Rantaväylän tunnelin rakentamiseen, jonka myötä Näsijärven rantaa. Alueelle  on suunniteltu rakennettavaksi 3500 asukkaan asuinalue. Rakentaminen edellyttää rannan vahvistamista louhetäytöllä. Nykyistä rantaviivaa siirretään suunnitellun asuinalueen kohdalla noin 10 metriä ja Massunlasten puiston kohdalla 25−30 metriä järven suuntaan. Aspinniemen ja Massunlasten puiston välistä on suunniteltu rakennettavaksi kanava Tammerkosken niskalle. Kanavaan liittyvät lupa-asiat käsitellään erikseen."

2 kommenttia:

  1. Vuodessa on saatu jo paljon tuhoa aikaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin no, en voi sanoa, että tämä nykyinen kotiani ympäröivä miljöö varsinaisesti ilahduttaa silmää. Eikä tämä tunnelielämä kyllä helppoa ole ollut. (Viime aikoina on kyllä helpottanut kummasti.)

      Olen miettinyt omaa suhtautumistani tunneliin. Siis näinä päivinä. Ja on sitä minulta kysyttykin. Jos minä saisin nyt päättää, en tänne edelleenkään tuota tunnelia haluaisi. Varsinkaan, kun ei tämä kulunut vuosi varsinaisesti ole ollut ruusuilla tanssimista, enkä todellakaan haluaisi kokea sitä uudelleen. ;)

      Se keväinen rusnaus-helvetti, joka tuli läpikäytyä, vaikuttaa näinä päivinä mielialaan sikäli suosiollisesti, että mikään ei enää oikein tunnu miltään. (Niinku kovinkaan kamalalta. Ei sen jälkeen.) K aikki on niin suhteellista.

      Toki asiat mietityttävät, mutta turha sitä kai on lietsoa itseään kauheaan tuskaan ja paniikkiin. (Ja kun on noita panikoituttavia asioita selvitellyt, sitä mukaa kun niitä on ilmennyt, niin mieltä ei tällä hetkellä kovastikaan rasita.)

      Ja kun tuo tunneli tuohon nyt joka tapauksessa tulee, on kai omaksi parhaaksi varmaan vain odotella rauhassa mitä tuleman pitää... (Ja toivoa, ettei mitään kovin kauheaa ja kamalaa ainakaan tapahdu. Ja että lopulta kävisi hyvin.) Piippu on vielä tulematta, samoin koko lähitienoo maisemineen on vasta tässä työmaavaiheessa. Siltä "rantsulta" odotan muuten melko paljon.

      Että oottelen nyt ensin sitä, että tunnelit puhkaistaan -sitten täällä ei enää järise JIHJIH!

      Nähtäväksi jää millaista täällä tulee lopulta olemaan. Odottelen ihan rauhassa -ja pärisen sitten, jos päristävää on. Mutta nyt mennään päivä kerrallaan. Sormet ristissä. :D

      Älä tule paha tienoo, tule hyvä tienoo... ;)

      Oho, tulipa taas höpistyä.

      Poista